La pas prin Statele Unite ale Americii

Dragi voiajori, daca ati ajuns la aceasta sectiune inseamna ca sunteti curiosi despre aventurile din state si doriti si voi ca la un momendat sa experimentati asa zisul “vis American”.

Mai intai de toate trebuie sa stiti ca nu este chiar atat de simplu sa ajungi in state si ca trebuie sa fii inarmat cu multa rabdare, calatoria pana acolo va dura cateva ore.

Planul de calatorie a aparut anul trecut prin luna februarie ca la mijlocul lunii iunie sa ma aflu pe celalalt continent. Calatoria insine a fost una placuta si foarte captivanta desi a fost putin cam lunga, aproximativ 20 de ore + escale.

Pana in momentul imbarcarii am avut niste pasi de facut

  1. Obtinerea vizei
  2. Achizitionarea biletului de avion
  3. Inchiriere cazare
  4. Impachetarea bagajelor.

Obtinerea vizei

Pot spune ca obtinerea vizei a fost cel mai usor pas de trecut deoarece domnii consului sunt foarte draguti si nu pun accent foarte mare pe nivelul limbii engleze, acum stiti si voi ca sa calatoresti in state ai nevoie totusi de un minim de engleza conversationala. Intrebarile au fost usoare, am fost intrebati unde vom calatori odata ajunsi in sua, cat va dura calatoria, daca avem rude stabilite in sua si la final o calduroasa urare cu ‘distractie placuta’ si cam asa a decurs interviul de la ambasada.

Achizitionarea biletelor

Adevarata provocare a constat in achizitionarea biletelor deoarece sunt multe companii care ofera aproape aceleasi servicii dar care difera prin calitate si marimea si greutatea bagajelor de mana si de cala. Noi am zburat cu Norwegian si am avut 2 mese (mic de jun si pranz sau cina si mic de jun) + bautura gratis, bagajele de cale au fost acceptabile la greutate (20kg), daca aveti mai multe bagaje de cala pe un singur bilet nu se poate ca unul sa aiba 14kg si celalalt 26kg, fiecare bagaj trebuie sa se incadreze in 20 de kg.

Costul biletului dus-intors a fost de 900 Euro traseul fiind:

 Romania – Barcelona – Chicago -Denver – Denver – Anglia – Germania – Romania

Calatoria noastra a fost destul de lunga deoarece noi ne-am dorit sa vizitam si Germania la intoarcere.

Gasirea cazarii

Asadar cu viza obtinuta si biletele cumparate a mai ramas doar sa gasim cazare. Am gasit o garsoniera pentru 2 persoane foarte draguta si moderna fix in centru orasului, costul a fost de 30$ pe noapte in Denver, in Chicago in schimb am gasit o garsoniera la fel de draguta si moderna undeva pe langa centrul orasului la un cost de 40 $ pe noapte, in Gunnison am inchiriat o camera la un motel in centrul orasului cu 20 $ pe noapte, in Los Angeles am inchiriat o garsoniera de 2 persona in apropierea oceanului cu 50 $ pe noape si in Vegas am inchiriat o garsoniera de 2 persoane pe langa centru orasului cu 40 $pe noapte. Toate aceste cazari le-am gasit pe Airbnb.

Impachetarea bagajelor

Si ultimul pas si cel mai simplu impachetarea bagajelor. Ce nu ar trebui sa va lipseasca din bagaj este punguta cu pastile, daca va stiti mai sensibil este foarte necesara, ceva dulce care sa va aduca aminte de acasa (din experienta prorie ciocolata lor nu este chiar atat de buna), haine lejere si confortabile si cam ce credeti voi ca aveti nevoie.

Odata ajunsi in Chicago am testat renumitul “American breackfast” si a fost suprinzator de bun in special clatitele.